Groepsaccomodatie ‘De Poterne’

De poterne  wordt gevormd door de centrale hal die de vóór- en achterzijde van het Fort verbindt. Deze ruimte is ‘bomvrij’ ontworpen met een betondak van circa 1,80 dik. Deze ruimte is recentelijk door Stichting Fort Penningsveer gerestaureerd, met financiële steun van de Provincie Noord-Holland en ambachtelijke hulp van pupillen en werkmeesters van Bouwbedrijf de Adriaan van Bureau Jeugdzorg Noord-Holland.

Deze poterne is daardoor nu omgetoverd in een unieke, multifunctionele evenementen ruimte. De entree wordt gevormd door twee imposante stalen deuren aan de achterzijde (‘keelzijde’) van het Fort, die toegang geven tot de voorhal met vestiaire en sanitaire ruimte.

Na de voorhal komt men in de multifunctionele evenementen ruimte, die o.a. voorzien is van lambriseringen en regelbare sfeerverlichting. Aan het eind van deze ruimte zijn ter weerszijden openslaande deuren gemaakt, die toegang geven tot het achterterrein van het Fort (het zgn. ‘terreplein’).

Aan het terreplein is aan de linkerzijde een moderne toiletgroep gesitueerd, bestaande uit 2 heren- en 1 damestoilet. Aan de rechterzijde zijn twee oude toiletten in ere hersteld. Achter de evenementen ruimte is een spoelkeuken annex catering- en / of opslagruimte gemaakt, ter ondersteuning van de gebeurtenissen in de multifunctionele Poterne.

Deze ruimte geeft tevens toegang tot zes projectruimtes, aan iedere zijde 3. Deze projectruimtes zijn apart afsluitbaar en elk tevens individueel toegankelijk vanaf de buitenzijde.